MİGREN TEDAVİSİ

MİGREN TEDAVİSİ

Migren otonom sinir sistemindeki disfonksiyon sonucu gelişen bir hastalıktır. Migren; tarih öncesi çağlardan beri bilinen, sıklıkla ve nöbetler halinde kendini baş ağrısı olarak gösteren bir hastalıktır.

Pek çok baş ağrısı çeşidi içinden migreni ayırmak önemlidir. Migren ağrısı tipik olarak nöbetler halinde gelir, başlangıcında tedavi edilmezse 1-2 saat içinde en şiddetli halini alır.

Başı ağrımayan insan sayısı çok azdır ve toplumun %2 lik bir kısmını oluşturmaktadır. Herkes hayatının belli dönemlerinde baş ağrısı çeker. Fakat nedeninin kötü bir vaka olması (beyinde tümör, felç) çok nadirdir.
Migren ise hayatı tehdit eden tehlikeli bir hastalık değildir. Genelde ataklar halinde ortaya çıkan, kafanın tek tarafına yerleşen, zonklayıcı bir baş ağrısı şeklidir. Ataklar 4 saat ile 72 saat arasında değişebilir. Bu ataklar sırasında baş ağrısının yanısıra bulantı, kusma, normal ışık ve sesten rahatsız olma gibi şikayetler de görülebilir.

Migren tipi baş ağrıları günün her saatinde başlayabilirse de sıklıkla sabahları başlar. Migren ataklarında bulantı, kusma, baş dönmesi, ışık ve sese karşı duyarlılık, ruh halinde değişiklikler, çeşitli nörolojik bulgular (görme kaybı, uyuşukluk, kısmi felç, konuşmada bozulma) baş ağrısına eşlik edebilir. Baş ağrısı olmaksızın sadece nörolojik bulgular veya bulantı-kusma ile kendini gösteren migren atakları da olabilmektedir.

Migren tipi baş ağrıları olanlar bu ağrıyı başlatan ya da tetikleyen faktörleri fark ederler; bunlar parlak ışık, kadınlarda adet görme (mensturasyon) zamanı, hava değişiklikleri, açlık, alkol (özellikle şarap, bira tarzı alkollü içecekler) alınması, alışılmıştan az veya fazla uyuma, stres, bazı gıdalar ya da gıda katkı maddeleri migren tipi baş ağrılarını tetikleyebilir.

Migren bayanlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Bunun nedeni hormonal dengesizlik ve kadınların yapılarının hassas ve duygusal olmasıdır. Bunun yanı sıra sosyo ekonomik durum, obezite ve dengesiz beslenme, stres etkileyen diğer faktörlerdir.


Kliniğimizde migren tedavisinde:

1) Akupunktur

2) Biyofeedback Yöntemi kullanılmaktadır.

Akupunktur yöntemi ile genel dengeleme, fiziksel ve psikolojik rahatlama Akupunkturun sağladığı etki mekanızması aracılığı ile mümkündür.

http://www.ebruakcakanat.com/?pnum=20&pt=AKUPUNKTUR

Biyofeedback Yöntemi ise kişinin nabzından tüm vücudu tarar ve tüm vücudu frekans ve enerji yönünden dengeler.

http://www.ebruakcakanat.com/?
pnum=45&pt=Manyetik+Alan+Dengeleme+Tedavileri

İki yöntem arasında kişinin Tedavide kişinin fiziksel ve ruhsal durumuna göre, tedaviye uyumuna göre yöntem seçimi yapılır. İki yöntem ile de başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Yasal Uyarı

BU SİTE KİŞİLERİ BİLGİLENDİRMEK AMACI İLE HAZIRLANMIŞTIR. SAĞLIK HİZMETİ VERMEMEKTEDİR. SİTEDEKİ BİLGİLER HİÇBİR ŞEKİLDE HASTALIKLARIN TANI VE TEDAVİSİNDE KULLANILMAMALIDIR. SİTE İÇERİĞİNİN BU ŞEKİLDE TANI VE TEDAVİ AMACI İLE KULLANIMINDAN DOĞACAK TÜM SORUMLULUK ZİYARETÇİYE AİTTİR. SİTE İÇERİĞİ Uzm. Dr. Ebru AKÇAKANAT tarafından yazılmış, kendi kliniğindeki yöntemleri içermektedir. Bu site bilgilerinin birebir kopyalanması YASAL OLARAK SUÇTUR.

Bu siteyi ziyaret eden kişiler bu uyarıları kabul etmiş sayılır. Tıpta aynı hastalık/rahatsızlık için farklı yöntemler kullanılabilir. Uygulanılan yöntemler ve tedavi şekilleri ile ilgili sonuçlar; kişinin durumuna, rahatsızlığının sürecine, yaşına, tedavi uyumuna vb. gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Dolayısı ile hiçbir hastalık tedavisi için tıp bilgilerimiz gereği de sonuç garantisi verilemez. Siteden alınan her bilginin mutlaka doktorunuza danışarak kullanılması gerekmektedir.

"Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz."